Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 6th AegeanRobotics e-Competition 2022. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Απριλίου 2022 με χρήση εξ’αποστάσεως μεθόδων.

Οι δοκιμασίες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είναι:

 • Ελεύθερη Παρουσίαση εξ ‘αποστάσεως / Remote FreeStyle
 • Μεταφορά αυγών από φωλιά σε φωλιά
 • Σκαρφάλωμα σε τοίχο

Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 2 Απριλίου 2022

Έγκριση ΥΠΑΙΘ αρ.πρωτοκ. Φ15/157867/Δ2/3-12-2021

Τα μέλη όλων των ομάδων θα λάβουν Βεβαιώσεις Συμμετοχής, ενώ οι τρεις (3) πρώτες ομάδες σε κάθε δοκιμασία θα λάβουν επιπρόσθετα δίπλωμα διάκρισης και τιμητική πλακέτα. Επιπλέον η πρώτη ομάδα σε κάθε δοκιμασία θα λάβει ηλεκτρονικό και άλλο υλικό (πλακέτες, αισθητήρες κλπ) ως μια μικρή συμβολή στη συνέχιση του ταξιδιού τους στον κόσμο της Ρομποτικής που μόλις έχουν ξεκινήσει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο στην εικόνα μέχρι 2 Απριλίου 2022:

Δίνεται η δυνατότητα επιβράβευσης της έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή για τη δοκιμασία της Ελεύθερης Παρουσίασης εξ’αποστάσεως/ Remote Free Style και η συμμετοχής σας θα παρουσιαστεί από τη σελίδα του διαγωνισμού διεκδικώντας τις ψήφους του κοινού.  Οι συμμετοχές που θα δηλώσουν μέχρι 28 Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθούν όλες μαζί στο site μας μέχρι μέσα Μαρτίου, ενώ όποιες μπαίνουν μετά, θα παίρνουν ψήφους από τις στιγμή που θα μπαίνουν. Όλες οι συμμετοχές που θα διαγωνιστούν θα λάβουν bonus στην τελική βαθμολογία την ημέρα του διαγωνισμού, βάσει των ψήφων που θα πάρουν (μέχρι 10% ανάλογα με τις ψήφους).

Για την συμμετοχή σας στη ψηφοφορία της έγκαιρης εγγραφής είναι απαραίτητο να αποστείλετε μία τεχνική περιγραφή του έργου σας και της ομάδας, δύο τουλάχιστον φωτογραφίες, και βίντεο (λιγότερο από 2 min) στο email: aegeanrobotics@aegean.gr με θέμα: “Συμμετοχή στη ψηφοφορία της έγκαιρης εγγραφής”. Αν υπάρχει εξέλιξη στο έργο σας μπορείτε να ανανεώστε τις πληροφορίες, ελπίζοντας σε περισσότερους ψήφους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Ελεύθερη Παρουσίαση από Απόσταση / Remote Free Style

Τα ρομπότ μπορούν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε λειτουργία. Στο πλαίσιο της ελεύθερης κατηγορίας μπορεί να γίνει και επίδειξη απλών αυτοματισμών. Τα εκθέματα βαθμολογούνται από ομάδα κριτών βάση ενός πίνακα κριτηρίων.

Η δοκιμασία της Ελεύθερης Παρουσίασης / Free Style, διακρίνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

 • Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές Δημοτικού
 • Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων
 • Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για προπτυχιακούς / μεταπτυχιακούς φοιτητές

Στη συμμετοχή δεν υφίσταται όριο στο είδος και τη χρήση των υλικών. Αναλυτικότερη περιγραφή της δοκιμασίας, των κανόνων που τη διέπουν και των επί μέρους περιορισμών μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη του διαγωνισμού στο παράρτημα Ε.

Μεταφορά αυγών από φωλιά σε φωλιά

Σκοπός της δοκιμασίας είναι η ρομποτική συσκευή να μεταφέρει σε χρόνο δύο (2) λεπτών, όσο το δυνατόν περισσότερα «αυγά» από τη μία «φωλιά» στην άλλη. Αναλυτικότερη περιγραφή της δοκιμασίας, των κανόνων που τη διέπουν και των επί μέρους περιορισμών μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη του διαγωνισμού στο παράρτημα Γ.

Σκαρφάλωμα σε τοίχο

Σκοπός της δοκιμασίας αυτής είναι η ρομποτική συσκευή να διανύσει το διάστημα ενός μέτρου (1m) κατά ύψος με τον καλύτερο χρόνο πάνω στον τοίχο. Αναλυτικότερη περιγραφή της δοκιμασίας, των κανόνων που τη διέπουν και των επί μέρους περιορισμών μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη του διαγωνισμού στο παράρτημα Δ.

Τρόπος συμμετοχής

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε και προσηλωμένοι στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την μείωση της πιθανότητας να εκτεθούν άτομα σε επικίνδυνο ιικό φορτίο και ο φετινός διαγωνισμός θα γίνει εξολοκλήρου από απόσταση. Για το λόγο αυτό για να λάβετε συμμετοχή θα πρέπει να εξασφαλίσετε:

 1. Πρόσβαση στην πλατφόρμα zoom
 2. Κάμερα
 3. Μικρόφωνο

O θεσμός του φοιτητή-συνδέσμου

Όποια ομάδα το επιθυμεί, θα έχει ένα φοιτητή-σύνδεσμο, από τη στιγμή που θα δηλώσει συμμετοχή μέχρι τον διαγωνισμό. Ο φοιτητής αυτός θα είναι ενήμερος για το project της ομάδας και θα επικοινωνεί με την οργανωτική επιτροπή για ό,τι επιθυμεί η ομάδα (ερωτήσεις διευκρινήσεις κλπ).

Γενικά

 1. Θα πρέπει το ρομποτικό σύστημα να είναι ιδιοκατασκευή και να μην είναι έτοιμο ρομπότ.
 2. Οι διοργανωτές σε καμία περίπτωση δε φέρουν ευθύνη για τυχόν ατυχήματα των συμμετεχόντων ή ζημιές που προκληθούν από τους συμμετέχοντες, τα ρομπότ ή των εξοπλισμό τους και μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση εφόσον προκύψουν θέματα όπως μεγάλος αριθμός συμμετοχών, τοπικές συνθήκες κ.α.

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016///679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση ενδέχεται να βιντεοσκοπείται ή/και κατά τη διάρκειά της ενδέχεται να λαμβάνονται φωτογραφίες για την προβολή της εκδήλωσης τόσο στο site όσο και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας.