You are currently viewing Παρουσίαση συστήματος ξενάγησης δυναμικού χώρου

Παρουσίαση συστήματος ξενάγησης δυναμικού χώρου

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, 11:00 – 13:00 στο μουσείο Βυρσοδεψίας στο Καρλόβασι Σάμου, παρουσιάστηκε ένα σύστημα ξενάγησης δυναμικού χώρου, μέσω του δεύτερου ανθρωποειδούς El Greco 2 της ομάδας ρομποτικής. Το σύστημα δημιουργήθηκε στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αναστασιάδη Αναστάσιος και Μουρατίδη Ανάργυρο  του τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
Το σύστημα ξενάγησης χρησιμοποιεί μια αρθρωτή και κατανεμημένη αρχιτεκτονική, η οποία ενσωματώνει εντοπισμό, χαρτογράφηση, αποφυγή εμποδίων και την αλληλεπίδραση με τον χρήστη μέσω φωνητικών εντολών.
Μέσω της παρουσίασης του συστήματος ξενάγησης παρουσιάστηκε και το ανθρωποειδές El Greco 2 που έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στο τμήμα μας και στο οποίο εργάστηκαν προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος, μέλη της ομάδας AegeanRobotics.
 
Μια σύντομη παρουσίαση της εφαρμογής του συστήματος ξενάγησης μπορείτε να απολαύσετε στο βίντεο:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καρλοβάσου και ειδικότερα τον κ. Κοντορούδα για την εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια που είχαμε κατά την διάρκεια της εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας με την παραχώρηση του χώρου του μουσείου.