You are currently viewing 3rd AegeanRobotics Competition 2019

3rd AegeanRobotics Competition 2019

Διοργανωτές

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2019. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Απριλίου 2019 στο κλειστό Γυμναστήριο στο Καρλόβασι της Σάμου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οι δοκιμασίες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είναι:

  • Sumo
  • Line Follower
  • Ελεύθερη Παρουσίαση / FreeStyle
  • Program a Robot

Θα υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής και από απόσταση (Ελεύθερη Παρουσίαση εξ’αποστάσεως / Remote FreeStyle)

Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, ενώ ο πρώτος στην κάθε κατηγορία θα λάβει ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ με οδηγίες. Τέλος η καλύτερη συμμετοχή της κατηγορίας Free Style θα παραλάβει ένα ανθρωποειδές ρομπότ, κατάλληλο για εκπαίδευση στη ρομποτική, με σχετικές οδηγίες.

Δίνεται η δυνατότητα επιβράβευσης της έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής. Δηλώστε συμμετοχή για τη δοκιμασία της Ελεύθερης Παρουσίασης / Free Style και η συμμετοχής σας θα παρουσιαστεί από τη σελίδα του διαγωνισμού διεκδικώντας τις ψήφους του κοινού. Οι συμμετοχές που θα δηλώσουν μέχρι 10 Φλεβάρη, θα ανακοινωθούν όλες μαζί στο site μας, ενώ όποιες μπαίνουν μετά, θα παίρνουν ψήφους από τις στιγμή που θα μπαίνουν. Όλες οι συμμετοχές που θα διαγωνιστούν θα λάβουν bonus στην τελική βαθμολογία την ημέρα του διαγωνισμού, βάσει των ψήφων που θα πάρουν. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν από απόσταση, οι ψήφοι θα είναι καθοριστικοί για την επιλογή των 20 συμμετοχών.
Για την συμμετοχή σας στη ψηφοφορία της έγκαιρης εγγραφής είναι απαραίτητο μαζί με την αίτηση συμμετοχής, να αποστείλετε μία τεχνική περιγραφή του έργου σας και της ομάδας και δύο τουλάχιστον φωτογραφίες. Προαιρετικά μπορείτε να αποστείλετε και αφίσα ή video (λιγότερο από 1min) που θα συνοδεύει το έργο. Αν υπάρχει εξέλιξη στο έργο σας μπορείτε να ανανεώστε τις πληροφορίες, ελπίζοντας σε περισσότερους ψήφους. Τέλος κατά τη δήλωση του έργου σας είναι σημαντικό να μας ενημερώσετε αν θέτετε συμμετοχή για τις 20 θέσεις από απόσταση.

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016///679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση ενδέχεται να βιντεοσκοπείται ή/και κατά τη διάρκειά της ενδέχεται να λαμβάνονται φωτογραφίες για την προβολή της εκδήλωσης τόσο στο site όσο και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Ρομποτική Τρίλιζα - Robotri

Συναρμολόγηση ενός κιτ ρομποτικού βραχίονα, ανοικτού υλικού συμβατού με arduino. Ο βραχίονας θα πρέπει να μπορεί να ανασηκώνει και να μετακινεί ελαφρά αντικείμενα σε μικρή ακτίνα, θα είναι αρθρωτός και θα φέρει στο άκρο του μηχανισμό αρπάγης (δαγκάνα) για να μετακινεί πούλια σε τυπωμένη πίστα τρίλιζας. Για να ψηφίσετε το έργο Ρομποτική Τρίλιζα της ομάδας Robotri, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 1) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Ρομπότ με την βοήθεια Raspberry Pi - ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

Το ρομπότ θα ακολουθεί μία γραμμή με τη βοήθεια αντίστοιχου αισθητήρα και θα αποφεύγει τα εμπόδια με τη βοήθεια ενός αισθητήρα υπερήχων. Έχει προγραμματιστεί σε Python. Για να ψηφίσετε το έργο Ρομπότ με την βοήθεια Raspberry Pi της ομάδας του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 2) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Εκμετάλλευση αιολικού δυναμικού για διασύνδεση νησιών και προστασία λιμένων - 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Ρομποτική ανεμογεννήτρια που γυρίζει όταν φυσάει, χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα απόστασης για την ανίχνευση της έντασης του ανέμου. Κάποιος φυσάει δυνατά σε μια μεγάλη επιφάνεια δίπλα στην ανεμογεννήτρια και ο αισθητήρας απόστασης μετράει πόσο ψηλά σηκώνεται, άρα και πόσο δυνατά φυσάει. Όσο γυρίζει η ανεμογεννήτρια, φορτίζεται μια εικονική μπαταρία στον υπολογιστή κι όταν περάσει ένα επίπεδο φόρτισης, θα μπορεί να ξεκινήσει να κινείται το ρομποτικό τρενάκι monorail που θα συνδέει τα δύο νησιά. Το τρενάκι κάνει αυτόματα τη διαδρομή από το ένα στο άλλο νησί, αναγνωρίζοντας αυτόματα τους σταθμούς επιβίβασης, όπου κάνει στάση μέσω ενός αισθητήρα απόστασης. Για να ψηφίσετε το έργο Εκμετάλλευση αιολικού δυναμικού για διασύνδεση νησιών και προστασία λιμένων της ομάδας του 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 3) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Επαναχρησιμοποίηση αστικών αποβλήτων για αστικές λύσεις μεγάλης κλίμακας - ROBONERDS

Σταθμός επεξεργασίας μεταχειρισμένου πλαστικού όπου, αφού τα πλαστικά συλλέγονται από τα ΑΤΜ ανακύκλωσης, έρχονται στον σταθμό επεξεργασίας. Εκεί τα πλαστικά μπαίνουν σε μια μηχανή όπου τα αλέθει και δημιουργεί τρίμμα πλαστικού “πέλλετ “. Στην συνέχεια το πέλλετ μετά από επεξεργασία γίνεται κατάλληλο για χρήση σε βιομηχανικό 3D Printer, ο οποίος χρησιμοποιεί το ανακυκλωμένο πλέον πλαστικό για την παραγωγή χρηστικών αντικειμένων για κάθε πόλη – νησί (και όχι μόνο), όπως παγκάκια, κάδους απορριμμάτων, διακοσμητικά πάρκων…κούνιες, τραμπάλες κ.α. Για να ψηφίσετε το έργο Επαναχρησιμοποίηση αστικών αποβλήτων για αστικές λύσεις μεγάλης κλίμακας της ομάδας ROBONERDS, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 4) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Έξυπνο θερμοκήπιο - Απρογραμμάτιστοι

Ψηφιακό θερμοκήπιο μακέτα, με αυτοματισμούς, το οποίο εκτελεί αυτόματες λειτουργίες σύμφωνα με τις ενδείξεις που παίρνει από αισθητήρες. Η κατασκευή βασίζεται στο Arduino Mega και έχει πληθώρα άλλων συμβατών εξαρτημάτων. Για να ψηφίσετε το έργο Έξυπνο θερμοκήπιο της ομάδας Απρογραμμάτιστοι, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 5) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Ρομπότ Jimis, καλλιέργεια και έλεγχος φυτών - WeCanDo

Έτος 2518. Στη γη τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Ο ομορφότερος πλανήτης αρχίζει και γίνεται μέρα με τη μέρα ακατοίκητος. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας και ο υπερπληθυσμός αποτελούν τα βασικότερα προβλήματα. Η Ελληνική ερευνητική ομάδα WeCanDo, με το ειδικό robot Jimis, έχει αναλάβει την καλλιέργεια και τον έλεγχο των φυτών τα οποία μεγαλώνουν μέσα σε ειδικούς θόλους όπου επικρατούν συνθήκες της γήινης ατμόσφαιρας. Σκοπός της ομάδας είναι να ελέγχει καθημερινά την υγεία των φυτών για την αποδοτικότερη παραγωγή οξυγόνου. Για να ψηφίσετε το έργο Ρομπότ Jimis, καλλιέργεια και έλεγχος φυτών της ομάδας WeCanDo, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 6) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Ρομπότ που χρησιμοποιεί Kinect και Raspberry Pi 3+ - HOT

Το ρομπότ χρησιμοποιεί το Kinect στο επάνω μέρος σαν κάμερα προκειμένου να έχει την δυνατότητα λήψη εικόνων RGB αλλά και εικόνων βάθους, εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες του Kinect για λήψη εικόνων βάθους πεδίου. Η χρήση των εικόνων βάθους χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό πορείας με την χρήση κατάλληλων αλγορίθμων για την αποφυγή εμποδίων στο χώρο και η χρήση των εικόνων RGB για την ανάλυση εικόνας με την χρήση βιβλιοθηκών computer vision. Στην καρδιά του ρομπότ βρίσκεται το Raspberry Pi 3+ ως κεντρικός υπολογιστής καθιστώντας το αυτόνομο καθώς όλη η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται σε αυτό. Στο εμπρόσθιο μέρος φέρει οθόνη αφής επτά ιντσών στην οποία προβάλλεται ειδικό μενού με το οποίο ο οποιοσδήποτε μπορεί να αλληλοεπιδρά με το ρομπότ αλλά και να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες. Παράλληλα διαθέτει δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας, δυνατότητα μετατροπής κειμένου σε ομιλία, πλοήγηση του ρομπότ με χρήση χειριστηρίου, face tracking και ανάγνωση qr-code. Για να ψηφίσετε το έργο Ρομπότ που χρησιμοποιεί Kinect και Raspberry Pi 3+ της ομάδας HOT (Harokopio Open Technologies), θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 7) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Ασανσέρ με Arduino - Μικροί Εξερευνητές

Aσανσέρ που θα ελέγχεται από Arduino και θα μπορεί να μετακινείται σε μια τριώροφη οικοδομή (Ισόγειο, 1ος όροφος και 2ος όροφος). Στην ταράτσα θα υπάρχει ένας κινητήρας (βηματικός – stepper motor) ο οποίος θα μπορεί να ανεβοκατεβάζει το ασανσέρ μέσω μιας απλής τροχαλίας. Μέσα στο ασανσέρ θα υπάρχουν 3 κουμπιά (push buttons, αισθητήρες αφής) που θα δίνουν εντολή να μετακινηθεί το ασανσέρ στον αντίστοιχο όροφο. Σε κάθε όροφο θα υπάρχει επίσης από ένα κουμπί, που θα χρησιμεύει για να γίνεται η κλήση του ασανσέρ. Όλα τα κουμπιά συνδέονται τελικά στο Arduino, το οποίο θα ελέγχει τα πάντα: θα παρακολουθεί τη θέση του ασανσέρ και ανάλογα με το κουμπί που πατιέται θα δίνει την κατάλληλη εντολή στον κινητήρα (μέσω του κυκλώματος ελέγχου του βηματικού κινητήρα). Για να ψηφίσετε το έργο Ασανσέρ με Arduino της ομάδας Μικροί Εξερευνητές, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 8) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Αυτόματος φάρος - RoboΦτιάχτες1

Φάρος που ανάβει αυτόματα σε χαμηλό φωτισμό και ελέγχεται πλήρως η λειτουργία του μέσω του μικροελεγκτή arduino uno. Μέσω μιας μεταβλητής αντίστασης μπορούμε να ρυθμίσουμε την φωτεινότητα του φάρου. Για να ψηφίσετε το έργο Αυτόματος φάρος της ομάδας RoboΦτιάχτες1, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 9) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Το πιο έξυπνο λιμάνι - RoboΦτιάχτες2

Ρομποτική κατασκευή που εντοπίζει τα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι και εμφανίζεται ανάλογο μήνυμα καλωσορίσματος σε μια οθόνη κάθε φορά που έρχεται ένα πλοίο. Ο αισθητήρας ανίχνευσης κίνησης εντοπίζει την ύπαρξη καραβιού στην είσοδο του λιμανιού και στη συνέχεια ενεργοποιείται το μήνυμα καλωσορίσματος στην οθόνη. Παράλληλα γίνεται η καταμέτρηση των πλοίων. Στο τέλος της ημέρας θα εμφανίζεται το αποτέλεσμα της καταμέτρησης των πλοίων. Για να ψηφίσετε το έργο Το πιο έξυπνο λιμάνι της ομάδας RoboΦτιάχτες2, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 10) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο - ROBO-CHALLENGERS

Αυτόνομο και πλήρως αυτοματοποιημένο μέσο μαζικής μεταφοράς σταθερής διαδρομής . Το όχημα ακολουθεί μία λευκή γραμμή πάνω στο μαύρο φόντα της ασφάλτου η οποία καθορίζει επακριβώς την διαδρομή του. Το όχημα εκκινεί από το αμαξοστάσιο (κατόπιν ασύρματης εντολής από τον χειριστή που εποπτεύει τη λειτουργία του στο control room κάπου μέσα στην πόλη) . Ανιχνεύει και βρίσκει την γραμμή που θα ακολουθήσει για να συνεχίσει το δρομολόγιό του. Πραγματοποιεί στάσεις σε προκαθορισμένα σημεία όταν δεχθεί εντολή από κάποιον που επιβαίνει εντός του η περιμένει στην στάση, εισερχόμενο σε κατάλληλη εσοχή. Υστερα από εύλογο χρονικό διάστημα επανεκκινεί, εξέρχεται της εσοχής και μπαίνει ξανά στην διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει. Στο τέλος της βάρδιας και ύστερα από ασύρματη εντολή του χειριστή, εισέρχεται από συγκεκριμένο σημείο στο αμαξοστάσιο, παρκάρει και απενεργοποιείται. Για να ψηφίσετε το έργο Αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο της ομάδας ROBO-CHALLENGERS, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 11) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Εκπαιδευτικό παιχνίδι Πυθαγόρας - ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Διαδραστικό – εκπαιδευτικό παιχνίδι, στο οποίο ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις, για κάθε στάση που κάνει ο κεντρικός μας ήρωας: «Πυθαγόρας. Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία προς όφελος των νησιών μας. Για να ψηφίσετε το έργο Εκπαιδευτικό παιχνίδι “Πυθαγόρας” της ομάδας ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 12) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

HelpBot – ο βοηθός πόλης - Lesvos Bots

Πώς η ρομποτική μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη; Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, της ομάδας Lesvos Bots, από το Robotics School Μυτιλήνη κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν με Lego έναν ρομποτικό βοηθό για άτομα με κινητικές δυσκολίες! Συγκεκριμένα, το ρομποτικό σύστημα περιλαμβάνει έξυπνο ανελκυστήρα, κουμπί κλήσης και προκαθορισμένες διαδρομές συμπεριλαμβανομένης και διαδρομής έκτακτης ανάγκης για το νοσοκομείο! Έτσι η μετακίνηση στην πόλη γίνεται, για τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη. Για να ψηφίσετε το έργο HelpBot – ο βοηθός πόλης ομάδας Lesvos Bots, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 13) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Ρομποτικοί καλλιτέχνες - Γρανάζια

Μπορούν τα ρομπότ να παράγουν Τέχνη; Μπορούν να παίξουν μουσική ή να ζωγραφίσουν; Μπορούν να υποστηρίξουν τη δική τους γκαλερί τέχνης; Η ομάδα «Γρανάζια» από το Robotics School Μυτιλήνη απαντάει! Η ομάδα, αποτελούμενη από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου κατασκεύασε και προγραμμάτισε ρομποτικά συστήματα άμεσα συνδεδεμένα με την Τέχνη! Συγκεκριμένα, το project τους περιλαμβάνει μια γκαλερί στην οποία κύριοι καλλιτέχνες είναι ρομπότ φτιαγμένα από Lego. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες, μοχλούς, έξυπνα προγράμματα και φαντασία, οι μαθητές κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ρομποτικά συστήματα που ζωγραφίζουν και παίζουν μουσική! Για να ψηφίσετε το έργο Ρομποτικοί καλλιτέχνες της ομάδας Γρανάζια, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 14) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Ultimate Stick 2019 - Samos Terminators

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε έναν τυφλό που παιδεύεται να διασχίσει το πεζοδρόμιο επειδή τον εμποδίζουν διάφορα εμπόδια και κακοτεχνίες του οδοστρώματος; Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου κατασκεύασαν το Ultimate Stick 2019, ένα εξειδικευμένο μπαστούνι για τυφλούς. Μπορεί να εντοπίζει εμπόδια σε απόσταση 3 μέτρων ενώ ταυτόχρονα μπορεί να εντοπίζει λακούβες και εξογκώματα σε βάθος 25 εκατοστών. Η ειδοποίηση των εμποδίων είναι ηχητική και ο χρήστης φορά ακουστικά. Αν εντοπίσει εμπόδιο έμπροσθεν ακούγεται ο ήχος στο δεξί ακουστικό ενώ στις λακούβες ακούγεται ο ήχος στο αριστερό αυτί. Για να ψηφίσετε το έργο Ultimate Stick 2019 της ομάδας Samos Terminators, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 15) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Σύστημα ανίχνευσης καπνού - STEMGYMKALYMNOS

Διάταξη η οποία ανιχνεύει τον καπνό. Χρησιμοποιεί arduino και σένσορες και θα μπορεί να ειδοποιεί εφημερεύοντες καθηγητές ή τον διευθυντή, ώστε να απομακρύνονται οι καπνίζοντες από τους χώρους. Για να ψηφίσετε το έργο Σύστημα ανίχνευσης καπνού της ομάδας STEMGYMKALYMNOS, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 16) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Ειδοποίηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης - STEMKALYMNOS

Διάταξη με την οποία θα κάνουμε ευκολότερη την ζωή ηλικιωμένων ατόμων με κινητικά προβλήματα (κατάκοιτοι). Στο νησί μας, αρκετοί έχουν ηλικιωμένους συγγενείς, των οποίων έχουν αναλάβει τη φροντίδα, χωρίς να συγκατοικούν. Τα άτομα αυτά δε μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε στο σούπερμαρκετ, αλλά ούτε είναι σε θέση να καλέσουν με το τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο σε περίπτωση ανάγκης. Με την απλή αυτή διάταξη , η οποία θα περιέχει 3 κουμπιά, 3 επιλογές, θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης οπότε το συγγενικό πρόσωπο πρέπει να τρέξει στο σπίτι τους, ή να καλέσουν κάποιον για να τους κάνει μία δουλειά του σπιτιού και με το τελευταίο κουμπί να καλέσουν τον γιατρό που τους παρακολουθεί. Για να ψηφίσετε το έργο Ειδοποίηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης της ομάδας STEMKALYMNOS, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 17) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Aνιχνευτής φλόγας και μονοξειδίου του άνθρακα: σώζοντας ζωές και περιουσίες - GreenHouse

Σπίτι με αυτόνομο φωτισμό από ηλιακά πάνελ, εφοδιασμένο με ανιχνευτή – συναγερμό φλόγας και μονοξειδίου του άνθρακα. Για να ψηφίσετε το έργο Aνιχνευτής φλόγας και μονοξειδίου του άνθρακα: σώζοντας ζωές και περιουσίες της ομάδας GreenHouse, θα πρέπει να στείλετε τον τίτλο και το νούμερο της εικόνας του έργου (εικόνα 18) στο email aegeanrobotics@aegean.gr .

Φέτος εγκαινιάζουμε το θεσμό του φοιτητή-συνδέσμου για τις ομάδες που το επιθυμούν. Όποια ομάδα το επιθυμεί, θα έχει ένα φοιτητή δικό μας από την ώρα που θα δηλώσει συμμετοχή. Ο φοιτητής αυτός θα είναι ενήμερος για το project της ομάδας, θα επικοινωνεί μαζί μας για ότι επιθυμεί η ομάδα (ερωτήσεις διευκρινήσεις κλπ) και αν η ομάδα δεν έρθει για όποιοδήποτε λόγο, θα μπορεί είτε να παρουσιάσει το project σε συνεργασία με την ομάδα μέσω skype (Free Style) ή να αγωνιστεί για την ομάδα (sumo/linefollower).

Θα παρουσιαστούν συστήματα που προορίζονται για το 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Θα γίνουν δωρεάν μαθήματα ρομποτικής σε ομάδες παιδιών με τον προπονητή τους που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Η δοκιμασία Program a Robot ξεκινά ΤΩΡΑ!!!! Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2019.