elen
 • Aegean Robotics

pic1

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων τουΠανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Δ.Δ.Ε Σάμου, τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2018, το Σάββατο 28 Απριλίου στο κτίριο Προβατάρη στο Καρλόβασι της Σάμου.

Οι δοκιμασίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες ήταν:

 • Line Follower, όπου το ρομπότ ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο

 • Sumo, όπου δύο ρομπότ προσπαθούν να σπρώξουν το ένα το άλλο έξω από ένα κυκλικό γήπεδο. Οι κατηγορίες των αγωνιζόμενων ρομπότ ήταν:

 • microSumo, για ρομπότ μέχρι 5cm και βάρος έως 100gr

 • miniSumo, για ρομπότ μέχρι 10cm και βάρος έως 500gr

 • 3kgSumo, για ρομπότ μέχρι 20cm και βάρος έως 3kg

 • Free Style – Ελεύθερη Κατηγορία, όπου παρουσιάστηκαν ρομποτικές συσκευές. Οι κατηγορίες των ομάδων ήταν:

  • Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, για μαθητές δημοτικού

  • Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, για μαθητές γυμνασίων & Λυκείων

  • Γ’Βάθμια Εκπαίδευσης, για φοιτητές

  • Εξ’αποστάσεως, για έργα που παρουσιάστηκαν μέσω τηλεσύνδεσης ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης.

 Η συμμετοχή στον διαγωνισμό περιελάμβανε 46 ομάδες και πάνω από 150 μαθητές να λαμβάνουν μέρος. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό αύξησης στις συμμετοχές σε σχέση με τον περσινό διαγωνισμό άγγιξε το 330%, γεγονός που δείχνει την επιθυμία εδραίωσης ενός τέτοιου διαγωνισμού στον τόπο μας. Οι συμμετοχές δεν περιορίστηκαν μόνο εντός της Σάμου, αλλά είχαμε ομάδες παιδιών και από άλλα νησιά, ενώ υπήρξαν και συμμετοχές μέσω τηλεσύνδεσης στην εξ’ αποστάσεως ελεύθερη κατηγορία.

Οι νικητές ανά αγώνισμα και κατηγορία ήταν:

 • Line Follower, η ομάδα EVA του κ.Τάτση Βασίλη με τους γιούς του Αίαντα και Ερμή

 • microSumo , η ομάδα EVA του κ.Τάτση Βασίλη με τους γιούς του Αίαντα και Ερμή

 • miniSumo, η ομάδα ΜΑΡΛΟbot του 2ου Γυμνασίου Σάμου με προπονητή τον κ.Μπαρέκο Βασίλη και μέλος τον Παπαθεοφάνους Θ.

 • 3kgSumo, η ομάδα Saboteur του 2ου Γυμνασίου Σάμου με προπονητή τον κ.Μπαρέκο Βασίλη και τους Γιολδάση Θ., Παπαγεωργίου Γ. και Κώνστα Ελ.

 • Free Style Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, η ομάδα KALYMNOS2-Βορεάλις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, με προπονητή το κ.Δημήτρη Αγγελή και τους Κάτρη Ν., Φιλίτση Κ., Γαβαλά Μ. και Έλληνα Ν.

 • Free Style Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, η ομάδα unTRAKAble του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, με προπονητή το κ.Στέλιο Μαρτίνη και τους Σουσούρη Ν., Χατζή Κ., Χατζηκώστας Ν. και Παπαγεωργίου Αθ.

 • Free Style Γ’Βάθμια Εκπαίδευσης, η ομάδα El Greco του τμήματος ΜΠΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με προπονητή το κ.Νίκο Μάνο και τους Παπαναστασίου Π., Μουρατίδη Α. και Σουλούντση Μ.

 • Free Style Εξ’αποστάσεως, η ομάδα EarthQuake Project με προπονητή τον κ.Γιάννη Παπαϊωάννου και τους Γατσαποστόλη Γ., Μπέκε Κ., Παππά Σ και Καραμάνι Ρ.

 Εκτός από τα συμβολικά δώρα που δόθηκαν στις πρώτες ομάδες, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν θα παρακολουθήσουν δωρεάν το επιμορφωτικό σεμινάριο της AegeanRobotics «Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino».

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Σάμου κ.Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β.Αιγαίου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Τάσος Καλατζής, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.Σπύρος Κοκολάκης, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος κόσμου που δημιούργησε το αδιαχώρητο.

Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή:

 •  κ.Χρήστο Γκουμόπουλο, καθηγητή ΜΠΕΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου

 • κ.Δημήτριο Ταμπαχανιώτη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

 • κ.Κονδύλη Δημήτριο, Προϊστάμενο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ.Δ.Ε. Σάμου

 • κ.Βασιλόπουλο Νικόλαο, μεταδιδάκτορα Διδάσκοντα ΜΠΕΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου

 Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:

 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

 • GRobotronics

 • Νέα Τεχνολογία, Δημ. Καραγεωργίου

 • NETTOP, Ιωαν.Κωστόπουλος

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/AegeanRoboticsCompetition

http://samosweb.aegean.gr/aegeanrobotics

 

 

Ημερολόγιο Δράσεων

Διαγωνισμός Καλύτερης Εκπαιδευτικής Παρουσίασης 2018

Διαγωνισμός Καλύτερης Εκπαιδευτικής Παρουσίασης 2018

2018-9

Η πλατφόρμα του Slide Wiki σας προσκαλλεί να ανεβάσετε τις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σας στο νέο διαγωνισμό, με σκοπό να γνωρίσετε την πλατφόρμα και τα καινοτόμα εργαλεία που προσφέρει. Καταθέστε τις παρουσιάσεις σας στη σελίδα του Slide Wiki έως την 1η Οκτωβρίου 2018 και διεκδικείστε χρηματικά έπαθλα και βραβεία. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Αλεξάνδρα Γκαρατζογιάννη αποστέλλοντας τα ερωτήματά σας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σύνδεσμος για μεταφόρτωση αρχείων

Διαγωνισμός

Διαβάστε Περισσότερα

Διαδικτυακά Σεμινάρια για τη χρήση του SlideWiki

Διαδικτυακά Σεμινάρια για τη χρήση του SlideWiki

2018-9

Ο στόχος του SlideWiki είναι να φέρει ρηξικέλευθες αλλαγες στον τρόπο με τον οποίο το εκπαιδευτικό υλικό συντάσσεται, διανέμεται και επαναχρησιμοποιείται. Δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να δημιουργούν και να κοινοποιούν διαφάνειες, σε μορφή HTML σε ανοιχτή πλατφόρμα. Οι ενδιαφερόμενες κοινότητες από όλο τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το υλικό, το οποίο έχει δημιουργηθεί από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς καλύπτοντας μια ποικιλία θεμάτων.

Διαγωνισμός

Διαβάστε Περισσότερα

​AegeanRobotics Competition 2018

​AegeanRobotics Competition 2018

2017-11

Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Δ.Δ.Ε Σάμου, τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2018, το Σάββατο 28 Απριλίου στο κτίριο Προβατάρη στο Καρλόβασι της Σάμου.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα

Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino

Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino

2017-11

Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Σεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Σμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Σάμου θα παρέχουν εξ’αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο «Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino» για άτομα που έχουν γνώση προγραμματισμού. To σεμινάριο θα ξεκινήσει 15 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνει 10 δίωρα που θα γίνονται κάθε Τετάρτη, ώρες 19.00-21.00, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σεμινάριο

Διαβάστε Περισσότερα

Eιδικό βραβείο στο Ανθρωποειδές Ρομπότ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Eιδικό βραβείο στο Ανθρωποειδές Ρομπότ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

2017-10

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διακρίθηκε για την εργασία που παρουσίασε σε Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr).

pdfΔελτίο Τύπου El Greco new.pdf

Δελτίο Τύπου

Παρουσιασή ρομποτικών συστημάτων

Παρουσιασή ρομποτικών συστημάτων

2017-07

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, 9.00 - 11.00, στην αίθουσα του Δήμου Σάμου στο Καρλόβασι, παρουσιάστηκαν 14 ρομποτικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και το ανθρωποειδές El Greco που έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στο τμήμα μας και στο οποίο εργάστηκαν μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος, μέλη της ομάδας AegeanRobotics, καθώς και αλλοδαποί φοιτητές που έκαναν την πρακτική τους.

Παρουσιασή

Διαβάστε Περισσότερα

Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino

Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino

2017-06

Η ομάδα AegeanRobotics και το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα παρέχουν εξ’αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο «Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino» για ηλικίες 15-19 ετών. To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 7-12 Ιουλίου, ώρες 10.00-14.00 καθημερινά και περιλαμβάνει μέσω διαδικτυακής ΒΒΒ πλατφόρμας: • 2 ώρες διδασκαλία από το Θανάση Μπαλαφούτη (διδάκτορας του εργαστηρίου) • 2 ώρες εργαστήριο από μέλη της Aegeanrobotics Το κόστος είναι 120 ευρώ (για ταυτόχρονή εγγραφή 2 ατόμων, το δεύτερο πληρώνει 60 ευρώ) Μετά το τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για εγγραφές στείλτε αίτημα μέχρι 30/6 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σεμινάριο

Διαβάστε Περισσότερα

Αποτελέσματα Πανελλήνιου διαγωνισμόυ εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2017

2017-05

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών) και τις Σχολικές Δραστηριότητες της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ και το ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ - ΔΟΠΠΟΝΑΣ διοργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2017 το Σάββατο 6 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Διαγωνισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.pdf

Διαβάστε Περισσότερα

​AegeanRobotics Competition 2017

2017-02

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών) της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ, διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 6-7 Μαΐου του 2017 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Καρλόβασι της Σάμου. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο μέρη.

Διαγωνισμός

Διαβάστε Περισσότερα

3rd Robotic School Ιούλιος 2015

3rd Robotic School Ιούλιος 2015

2015-07

Η ομάδα Ρομποτικής και το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσε το 3ο Σχολείο Ρομποτικής που έλαβε χώρα στο Καρλόβασι της Σάμου.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή της ομάδας στο 9th ITU Robot Olympics (ITURO2015) στην Κωνσταντινούπολη.

Συμμετοχή της ομάδας στο 9th ITU Robot Olympics (ITURO2015) στην Κωνσταντινούπολη.

2015-04

Η ομάδα Ρομποτικής AegeanRobotics του εργαστήριου Τεχνητής Νοημοσύνης του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμμετείχε για δεύτερη φορά στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής 9th ITU Robot Olympics (ITURO2015), που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα

Θεματικός Κύκλος «Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος»

Θεματικός Κύκλος «Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος»

2014-11

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» και συγκεκριμένα μέσω της Δράσης 4 «Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες», υλοποίησε το Θεματικό Κύκλο Προγραμμάτων με θέμα την «Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος» στις πόλεις Χίο, Σάμο, Ερμούπολη, Μυτιλήνη από Νοεμβρίου 2014 εώς Μάρτιο 2015.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα

1η εβδομάδα Ρομποτικής

1η εβδομάδα Ρομποτικής

2014-10

Η ομάδα Ρομποτικής και το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσε την 1η εβδομάδα Ρομποτικής που έλαβε χώρα με επιτυχία το διάστημα 6-10 Οκτωβρίου, στο Καρλόβασι.

Διαγωνισμός

Διαβάστε Περισσότερα

2st Robotic School 6-7 Οκτωβρίου 2014

2st Robotic School 6-7 Οκτωβρίου 2014

2014-10

Η ομάδα Ρομποτικής και το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσε το 2ο Σχολείο Ρομποτικής που έλαβε χώρα στο Καρλόβασι της Σάμου.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή της ομάδας στο 8th ITU Robot Olympics (ITURO2014) στην Κωνσταντινούπολη.

Συμμετοχή της ομάδας στο 8th ITU Robot Olympics (ITURO2014) στην Κωνσταντινούπολη.

2014-04

Η ομάδα Ρομποτικής AegeanRobotics του εργαστήριου Τεχνητής Νοημοσύνης & Στήριξης Αποφάσεων του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής και πιο συγκεκριμένα στο 8th ITU Robot Olympics (ITURO2014), που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα

1st Robotic School Μάρτιος 2014

1st Robotic School Μάρτιος 2014

2014-03

Η ομάδα Ρομποτικής και το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσε το 1ο Σχολείο Ρομποτικής που έλαβε χώρα στο Καρλόβασι της Σάμου.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα

Follow us