14/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το διάστημα 22-23 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας, επίσκεψη συνεργασίας από μέλη του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, στα πλαίσια του επικείμενου μνημονίου συνεργασίας (MoU) μεταξύ CERN και Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Δημοσθένης Βουγιούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, και Μανόλης Καλλίγερος, Επίκουρος Καθηγητής. Είχε προηγηθεί επίσκεψη από τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Τσεσμελή, Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN, στις 20 Μαΐου 2016 στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου, στο Καρλόβασι της Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εξειδικεύθηκαν οι επικείμενες περιοχές συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο, σε θέματα που αφορούν το Εργαστήριο, το Τμήμα Μηχανικών ΠΕΣ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γενικότερα. Ειδικότερα, συζητήθηκε η συμμετοχή στην Κοινοπραξία του πειράματος ATLAS του CERN, η συνεργασία με το Τμήμα ΙΤ καθώς και με άλλα συναφή Τμήματα του CERN για θέματα που αφορούν τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider, LHC), η συμμετοχή νέων ερευνητών και φοιτητών σε προγράμματα κατάρτισης, όπως το CERN School of Computing, αλλά και σε προγράμματα πρακτικών και διπλωματικών, καθώς και η συμμετοχή σε συγκεκριμένες ομάδες εργασίας του CERN.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην τελευταία της συνεδρίαση, ενέκρινε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, εξειδικεύοντας τις προαναφερθείσες δράσεις.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου

Δημοσθένης Βουγιούκας

Αναπλ. Καθηγητής

Share This Post!

Recent Posts

Archives

Categories